Inspiration

Här hittar du tips och trender till ditt hem! 

Med hållbart tyg i fokus

Består din familj av barn och husdjur kan det vara bra att tänka på hållbar- och tålighet. Det finns olika tygmaterial som är mer slitstarka än andra exempelvis polyester, polyuretan och liknande syntetmaterial.

Även bomull är ett slitstarkt material om man impregnerar det innan användning.

Tyger som bara blir vackrare med åren är till exempel läder, anilin och semianilinläder men de kräver ett visst underhåll.

Det här kan du tänka på när du väljer färg till din soffa

Fråga dig själv hur modig du är gällande färg och hur säker du är i din stil. Väljer du en soffa med en accentfärg måste den återkomma på minst tre ställen i rummet för att skapa en helhet. Är du en person som gillar att byta stil kan det vara ett alternativ med en grå, vit, svart eller beige soffa då det blir enkelt att byta färg på kuddar och andra textiler.

5 tips på hur du kan placera din soffa!

Att hitta rätt plats till soffan kan vara knepigt, men hur den placeras kan göra stor skillnad för upplevelsen av ditt vardagsrum. Vi har listat fem tips på vad du ska tänka på när du ska placera din soffa för att göra rummet mer luftig och inbjudande.

1. Många placerar sin soffa eller sittmöbel med ryggen lägst med väggen vilket gör att man går miste om en vägg som hade kunnat användas för exempelvis förvaring. Genom att ställa soffan mitt i rummet eller en bit ifrån väggen kan du även skapa en känsla av ett luftigare och öppnare vardagsrum.

2. Har du två soffor kan du med fördel placera dem mittemot varandra då det bjuder in till umgänge och gemenskap. Mittpunkten i vardagsrummet blir då soffgruppen.

3. Har du en fin utsikt eller stora fönster? Släpp in ljuset och prova ställa soffan där man kan sitta och titta ut istället för att ha ryggen mot fönstret.

4. För att skapa ett inbjudande och avslappnat vardagsrum kan du placera soffan där den välkomnar dig in i rummet, alltså inte där den har ryggen mot besökaren.

5. Många placerar soffan med fokus på tv:n, prova istället att placera soffan mot en eldstad eller annat för att vända bort fokuset från tekniken.

Lifehack – Så får du bort hund- och katthår från soffan

Har du husdjur med mycket päls? Har du tröttnat på allt hår som fastnar på soffan som du inte får bort? Då har vi ett lifehack för dig!

Det enda du behöver till detta lifehack är en diskhandske.

Trä på dig din diskhandske på handen och börja gnugga på soffan. Håren kommer då att bildas till små korvar som du lätt kan plocka bort.
Lätt, enkelt och smidigt!

Hösttrender

Vi tipsar om höstens hetaste färger som förgyller ditt hem!

Nära naturen!
Basfärgerna i höst hämtar inspiration från naturen och innehåller jordnära färger. Kulörerna kan delas upp i två samlingar där den ena går i kallare blå toner och den andra i varma färger med mildare toner av gult, rost och aprikos.

Mörkt och mysigt!
Förutom de naturnära färgerna finns det en mer färgglad palett som trendar i höst. Denna är lite mörkare och mysig för den som vill skapa en mer bekväm och varm känsla. Dessa färger går i mörkrött, blått och grönt och kan med fördel matchas med metaller som är borstade eller blanka.

4 enkla tips när du väljer soffa!

Svårt att välja soffa? Vi ger dig 4 enkla tips på vad du ska tänka på när du väljer soffa till hemmet.

1. Vad ska soffan fylla för funktion?
Det är viktigt att tänka på vilken funktion soffan ska ha i hemmet. Ska det vara en tv-soffa med mycket kuddar och skön komfort? Eller, ska det vara en designsoffa i något hårdare och stelare format?

2. Provsitt och provligg alltid!
Glöm inte att provsitta soffan innan. Det finns inget värre än att ha en soffa man inte kan ligga eller sitta bekvämt i. Välj en soffa som får dig att ligga och sitta bekvämt.

3. Hur många ska få plats i soffan?
Storleken har stor betydelse när du väljer soffa. Du måste först mäta hur stort utrymme du har till soffan, därefter behöver du tänka hur många som ska få plats i soffan, du kommer behöva tänka långsiktig då en soffa är något man har kvar i flertalet år.

4. Avtagbar klädsel är A och O!
Har du barn eller djur är det viktigt att det är avtagbar klädsel på soffan för att du ska kunna tvätta eller byta klädsel. Välj även en soffa med slitstarkt tyg för bättre hållbarhet. Tänk på! Fläckar syns tydligast på mörka och ljusa tyger.